Einonkadun osaomistusasunnoista vapaana kahdeksan

26.4.2018

Tammikuussa valmistuneen talon YH:n asunnoista myyty 9, varattuna on 6.

Imatran YH-Rakennuttajan osaomistuskohteista on tällä hetkellä vapaana kahdeksan. Tammikuun lopulla valmistuneen talon YH:n välittämistä osaomistusasunnoista kaupat on tehty yhdeksästä asunnosta. Varattuna on kuusi.

― Niiden osalta kaupanteko odottaa sitä, että ostajat saavat omat vanhat asuntonsa myytyä, isännöitsijä Eila Ylönen toteaa.

YH:n myymät osaomistusasunnot ovat moderneja asuntoja, joihin pääsee kiinni pienellä pääomalla. Osaomistuksen idea on siinä, että ostaja lunastaa huoneiston arvosta vähintään 20 prosentin osaomistuksen. Omistus kasvaa kuukausittain maksettavan rahoitusvastikkeen myötä. Asunto tulee olla lunastettu vuoteen 2041 mennessä.

Asuntoon ei tarvitse kuitenkaan sitoutua vuosikausiksi, jos elämäntilanne muuttuu.

― Osaomistuksen voi myydä. Tämä onkin varsin riskitön omistamisen malli.

Jollei osaomistaja löydä ostajaa ja hänellä on alle 50 prosentin omistusosuus, enemmistöomistaja on velvollinen lunastamaan asunnon takaisin.

Vapaana olevat osaomistusasunnot ovat 49 ­- 66,5 neliön kaksioita. Isommissa asunnoissa on omat saunat. Kaikissa asunnoissa on tilavat, lasitetut parvekkeet, joista avautuu näkymä kattojen yli.

― Muutaman kuukauden kokemuksella asukkaat ovat kehuneet talon hyvää äänieristystä, jonka ansiosta katumelu ei tule sisälle. Myös käytävät ovat hiljaisia, hotellimaisia.

Einonkatu 6:n asunnot ovat Imatran YH-Rakennuttajan ja rakennusliike Evälahden yhteinen rakennushanke. Myös Evälahti myy uudistalon asuntoja.

YH:n osaomistuksesta lisätietoja tästä.

 

Lisätietoja osaomistusasunnoista:
Imatran YH-rakennuttaja Oy:n isännöitsijä Eila Ylönen, p. 05-235 2830, eila.ylonen@imatran-yh.fi