Opiskelija-asunnot

Imatran Opiskelijatalo ylläpitää ja vuokraa asuntoja opiskelijoille. Meillä on noin sata erikokoista viihtyisää asuntoa.

Asuntoja voivat hakea kaikki Imatran seudulla sekä lähikunnissa sijaitsevien oppilaitosten opiskelijat. Imatran Opiskelijatalot sijaitsevat oppilaitosten läheisyydessä tai hyvien kulkuyhteyksien päässä niistä.

Näiltä sivustoilta löydät kaiken oleellisen tiedon, joka liittyy asuntokohteisiimme, vuokraamiseen ja asumiseen. Tutustu sivustoihimme. Palvelemme sinua kaikissa asumiseen liittyvissä asioissa.

Heti kun opiskelupaikkasi on varmistunut, voit jättää hakemuksesi. Sinulla on mahdollisuus myös vaihtaa asuntoasi aina elämäntilannettasi vastaavaksi. Lähetä hakulomake ja oppilaitoksen hyväksymiskirje tai opiskelijatodistus Imatran YH-Rakennuttaja Oy:lle Esterinkatu 10, 55100 IMATRA tai sähköpostilla opiskelija-asunnot@imatran-yh.fi. Alle 18 vuotiaan huoltaja allekirjoittaa ja vastaa opiskelijan vuokrasopimuksesta.

Hakemus on voimassa 3 kuukautta. Voit uusia hakemuksesi puhelimitse puh. (05) 235 2832 tai sähköpostilla opiskelija-asunnot@imatran-yh.fi Asukasvalintoja tehdään päivittäin. Hakemuksessa voit esittää omat toivomuksesi asuntokohteista.

Löydettyämme sinulle sopivan asunnon lähetämme sinulle tarjouksen, vakuusmaksutilisiirron ja ohjeet asumaan tulevalle. Tarjouksen vahvistat ilmoittamalla ottavasi huoneiston vastaan sekä maksamalla vakuusmaksun eräpäivään mennessä. Vakuusmaksu on esivuokrasopimus, jonka jälkeen irtisanomisaika on kalenterikuukausi.

Vakuusmaksu palautetaan kuukauden kuluttua vuokrasuhteen päätyttyä, mikäli vuokrat on maksettu, avain/avaimet palautettu, asunto siisti ja normaalissa kunnossa. Vakuusmaksulle ei makseta korkoa.

Vuokrasopimus tehdään kirjallisesti isännöitsijän toimistolla Esterinkatu 10, 55100 IMATRA arkisin klo 9.00
– 15.00. Jos tarvitset autopaikan, se on mahdollista varata samalla.

Opiskelijalla on mahdollista saada Kelalta tukea asumiskuluihin. Opiskelijan asumismuoto ja perhesuhteet ratkaisevat, kuuluuko hän asumislisän vai yleisen asumistuen piiriin. Lisätietoja asumislisästä ja asumistuesta KELAlta.

Imatran Opiskelijatalosta löytyy sopiva vaihtoehto niin perheelliselle, yksin- tai kimppa-asujalle:
Soluasunnossa jokaisella on oma lukittava huoneensa. Keittiö, kylpyhuone ja wc ovat yhteisiä.
Yksiö on tarkoitettu yhdelle opiskelijalle tai pariskunnalle. Yksiössä on oma keittiö tai keittokomero sekä kylpyhuone.
Pariskunnille ja lapsiperheille tarkoitetuissa perheasunnoissa on 2-3 huonetta.

Opiskelija-asuminen on muiden huomioimista. Yhteistyö sujuu yhteisillä pelisäännöillä. Toivommekin sinun viihtyvän uudessa kodissasi – Tervetuloa asukkaaksi!

 

.

 

Ota yhteyttä!

Vuokraus ja tiedustelut:
Asiakaspalvelu
Puh. 05 – 235 2810
Fax 05 – 235 2844
opiskelija-asunnot@imatran-yh.fi

Kunnossapitoon ja hallintaan liittyvät asiat:
tekninen isännöitsijä
Mika Käyhty
puh. (05) 235 2858
mika.kayhty@imatran-yh.fi

 

Tulostettavia lomakkeita

doorin
Asuntohakemus
key
Avainvaltakirja
doorout
Irtisanomisilmoitus

 

Kohteet

 

Pappilanpolku 1

Pappilanpolku_ulkokuva1 Pappilanpolku_ulkokuva3 Pappilanpolku_ulkokuva2

Talo_C_1kerros
Talo_C_2kerros
Talo_C_3kerros
Talo_C_kellarikerros

 

Pilvikuja 1

Pilvikuja1_ulkokuva1 Pilvikuja1_ulkokuva2 Pilvikuja1_ulkokuva3

Talo_A_1kerros
Talo_A_2kerros

Talo_B_ja_C_1kerros
Talo_B_ja_C_2kerros

Talo_B_kellari

 

Pilvikuja 2

Pilvikuja2_ulkokuva3 Pilvikuja2_ulkokuva1 Pilvikuja2_ulkokuva2

Talo_A_1kerros
Talo_A_2kerros

Talo_B_1kerros
Talo_B_2kerros

Talo_C_1kerros
Talo_C_2kerros

Talo_D_1kerros
Talo_D_2kerros

Tietoa asukkaalle

MUUTTAMINEN

Voit muuttaa huoneistoon vuokrasopimuksen alkamispäivänä.

Avaimet

Avaimet voit noutaa Imatran YH-Rakennuttajan toimistolta: Esterinkatu 10, 55100 IMATRA
Olemme avoinna arkisin klo 09.00 – 15.00.
Pidä huolta avaimestasi!
Mikäli avaimesi katoaa, ota yhteys puh. 05-235 2810 tai päivystysaikaan puh. 010 636 5000. Avaimen kadotessa sarjoitamme lukot uudelleen. Uudelleensarjoituksen maksaa asukas.

VAKUUTUS

Kiinteistön vakuutus ei korvaa asukkaiden irtaimen omaisuuden vahinkoja. Oma kotivakuutuksesi on ainut keino saada korvausta aiheutuneesta vahingosta.

VIKAILMOITUKSET JA KIINTEISTÖHUOLTO

Pyrimme huolehtimaan, että asunnot ja asuinympäristö pysyvät viihtyisinä ja kunnossa. Ilmoita aina välittömästi havaitsemistasi vioista ja puutteista;
opiskelija-asunnot@imatran-yh.fi, puh (05) 235 2810,
mika.kayhty@imatran-yh.fi, puh (05) 235 2858
hätätapauksessa ota yhteyttä huoltoyhtiön päivystykseen puh 010 636 5000.
Jos avaimesi katoaa tai jää sisälle (arkena klo 16.00-08.00 tai viikonloppuna) soita päivystykseen, puh. 010 636 5000. Valmistaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Ovenavauksesta veloitetaan.

INTERNET LIITTYMÄ

Asuntolan kaikista huoneistoissa on Elisan 10 megan internetliittymä ja liittymä sisältyy vuokraan. Asukkaan tulee huolehtia oman koneen virusturvallisuudesta. Modeemia ei tarvita.
Langaton yhteys on mahdollinen hankkimalla itse oma tukiasema. Liittymä voidaan sulkea yhteyden väärinkäytöksen takia.
Kiinteistön nettiyhteyksiä hoitaa www.elisa.fi.
Asiakaspalvelu puh.010 190 240 tai 010 190 262

SIIVOUS

Asukkaat huolehtivat itse huoneistonsa siivouksesta omin ainein ja välinein.
Huoneiston on oltava lähtiessä siivottu ja tavarat siirretty takaisin alkuperäisille paikoilleen. Mikäli huoneisto luovutetaan siivoamattomana, on vuokranantajalla oikeus laskuttaa siitä vuokralaista erikseen siivoustyön tekijän laskutuksen mukaan (vuokrasopimusehto nro 8 ).
Kosteusvauriot syntyvät usein kylpyhuoneessa ja keittiössä. Kiinnitä huomiota näiden tilojen siisteyteen. Kuivaa kosteiden tilojen pinnat huolellisesti heti käytön jälkeen. Ilmoita välittömästi havaitsemistasi vioista näiden tilojen pinnoitteissa tai laitteissa.

Lattia ja seinät

Huoneiden lattiat ja seinät on suunniteltu helppohoitoisiksi ja niiden puhtaanapitoon voit käyttää normaaleja mietoja pesuaineita. Julisteita ja muita seinälle ripustettavia tauluja varten on joka huoneessa lista, johon ne voi laittaa roikkumaan langan varassa. Seinille ei saa kiinnittää mitään teipillä eikä sinitarralla.

Jätteiden lajittelu

Jätteiden lajittelu perustuu jätehuoltolain määräyksiin ja on merkittävää ympäristön hoitoa. Opiskelijataloissa on keräilyastiat eri jätteille.

Pyykinpesu ja kuivatus, mattojen puistelu

Varaa aika pesutupaan etukäteen. Pidä pesutuvan ulko-ovi lukittuna. Näin tiloihin ei pääse ulkopuolisia. Noudata koneiden käyttöohjeita. Tee viipymättä vikailmoitus, jos jokin laite ei toimi tai toimii puutteellisesti. Jätä pesutilat siistinä seuraavalle käyttäjälle.
Tuuleta ja tamppaa matot sekä vuodevaatteet vain niille osoitetuilla paikoilla.

IRTISANOMINEN

Voit irtisanoa vuokrasopimuksesi ainoastaan kirjallisesti. Voit tehdä sen Imatran YH-Rakennuttaja Oy:n toimistolla Esterinkatu 10:ssä arkisin klo 09.00-15.00 tai lähettää irtisanomisesi kirjallisesti postitse tai skannattuna sähköpostiosoitteeseen opiskelija-asunnot@imatran-yh.fi
Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu.

ASUNTOJEN TARKASTUKSET

Kaikki huoneistot tarkastetaan poismuuttojen yhteydessä. Asukkaan asunnolle aiheuttamat vahingot korjataan ja laskutetaan asukkaalta.

MUUTTOSIIVOUS

Huoneiston muuttosiivous tulee tehdä huoneistosta muutettaessa ennen avainten luovutusta. Siivous tehdään siten, että uusi vuokralainen voi ottaa huoneiston siivouksetta käyttöön.
Mikäli muuttosiivous laiminlyödään, on vuokranantajalla oikeus laskuttaa siitä vuokralaista erikseen siivoustyön tekijän laskutuksen mukaan (vuokrasopimusehto nro 8 ).
Huoneistosta muutettaessa tulee kiinnittää erityistä huomiota seuraaviin asioihin: Keittiö
1. Lieden ja jääkaapin pesu sisä- ja ulkopuolelta sekä niiden taustojen puhdistus
2. Keittiökaapistojen puhdistus sisä- ja ulkopuolelta
3. Ilmanvaihtoventtiilin puhdistus
Kylpyhuone ja WC
1. WC-istuimen ja käsienpesualtaan puhdistus
2. Lattiakaivon puhdistus
3. Ilmanvaihtoventtiilin puhdistus
Huoneiston kaikki lattiapinnat tulee imuroida ja pestä sekä tahrat ovista ja seinistä tulee poistaa. Myös parveke tulee siistiä. Muuton jälkeen tehdään huoneistossa tarkastus, jossa todetaan huoneiston kunto ja siisteys. Mikäli tarkastuksessa ei havaita puutteita tai vikoja, vakuusmaksu palautetaan vuokrasopimuksen ehtojen mukaisesti.
Asumisesta ja huoneiston iästä johtuva normaali kuluminen otetaan tarkastuksessa huomioon. On kuitenkin muistettava, että kulunut ja likainen pinta ovat eri asioita.
Muista sopia avainten palautuksesta!

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Sen lisäksi mitä yleiset lait ja asetukset, sekä yleinen järjestyslaki määräävät, on talon asukkaan sovinnollisen ja hyvätapaisen asumisen ohella otettava huomioon seuraavat määräykset ja ohjeet:
1. Opiskelija-asuntolan alueena pidetään asuntolan rakennusta piha- ja parkkialueineen. Opiskelija- asuntolan järjestyssääntöjä noudatetaan kaikkiin asuntolassa asuviin sekä siellä vieraileviin. Asukas on vastuussa myös vieraidensa aiheuttamista järjestyssääntöjen rikkomuksista sekä muista vieraidensa aiheuttamista vahingoista.
2. Talossa on vietettävä rauhallista, hyviin tapoihin kuuluvaa elämää. Hiljainen aika on 22.00-06.00, jolloin on vältettävä toisten asukkaiden häiritsemistä. Radio, televisio- sekä äänentoistolaitteet on säädettävä käytettäessä niin, etteivät ne häiritse naapureita.
3. Asuntolassa saavat asua ja yöpyä vain ne henkilöt, joilla on asumisoikeus. Alaikäisten tulee hankkia holhoojan lupa vieraiden asuntolaan tuomista varten.
5. Asuntolan käytävän sekä varaston ja saunatilojen ovet tulee aina pitää suljettuina.
6. Lemmikkieläimiä saa pitää, jos yhtiö ja huonetoverit sen sallivat.
7. Lemmikkieläinten ulkoiluttaminen tulee tapahtua talon piha-alueen ulkopuolella.
8. Tupakointi asuntolan sisätiloissa on KIELLETTY. Päihde- ja huumausaineiden tuominen, nauttiminen ja niiden vaikutuksen alaisena esiintyminen asuntolan alueella on ehdottomasti kielletty.
9. Autojen pysäköinti on sallittua vain paikoitusalueella. Ovien eteen saa ajaa vain muuttotavaroiden purkamista ja lastaamista varten. Tarpeetonta joutokäyntiä tulee välttää.
10. Asuntojen avaimien luovutus ulkopuolisille on kielletty. Ulko-oven avaaminen muille kuin omille vieraille on kielletty.
11. Opiskelija-asuntolan omaisuutta tulee käsitellä huolella. Vioista, vahingoista ja ilkivallasta tulee ilmoittaa isännöitsijälle välittömästi.
12. Asukkaiden keskinäinen yhteistyö piha-alueiden ja muun asuinympäristön viihtyisänä pitäminen on toivottavaa ja mahdollisuuksien mukaan yhtiö tukee sitä.

MUUT SOPIMUSEHDOT

Muut sopimusehdot ja asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain säännöksiä
1. Huoneiston hallinnan luovutus
Vuokralainen saa käyttää asuinhuoneistoa omana asuntona. Muutoin vuokralainen ei saa ilman vuokranantajan kirjallista lupaa luovuttaa huoneistoa tai sen osaa toisen käyttöön, eikä pitää luonaan vuokrasuhteeseen kuulumattomia henkilöitä.
2. Vuokraoikeuden siirto
Vuokralainen ei saa siirtää vuokraoikeuttaan.
3. Asuinhuoneiston jälleenvuokraus
Vuokralainen ei saa ilman vuokranantajan kirjallista lupaa vuokrata huoneistoa edelleen. Asuinhuoneiston jälleenvuokrauksesta on tehtävä kirjallinen vuokrasopimus alkuperäisen vuokranantajan luona.
4. Huoneiston vaihto
Vuokranantajalla on oikeus tarkoituksenmukaisista syistä siirtää tämä vuokrasopimus kohdistumaan muuhun vuokranantajan määräysvallassa olevaan huoneistoon tai huoneiston osaan.
5. Vuokralaisen velvollisuudet huoneistoa käytettäessä
Vuokralaisen on ilmoitettava välittömästi vuokrasuhteen alkamisen jälkeen vuokranantajalle huoneistossa esiintyvistä vioista tai puutteellisuuksista, jotka ovat syntyneet huoneistoa rakennettaessa tai ovat edellisen asukkaan aiheuttamia. Mikäli vuokralainen laiminlyö ilmoittamisvelvollisuutensa, viat ja puutteellisuudet katsotaan vuokralaisen tuottamuksellisesti itse aiheuttamiksi. Asuntoon kuntoon kohdistuvat huomautukset ja vaatimukset on esitettävä vuokranantajalle kolmen (3) päivän kuluessa sisään muutosta.
Vuokralaisen on viipymättä ilmoitettava vuokranantajalle tai sitä edustavalle kiinteistönhoitoyhtiölle vuokrasuhteen aikaisesta huoneiston vahingoittumisesta tai puutteellisuudesta. Ilmoitus on tehtävä välittömästi, jos korjaus on vahingon suurenemisen estämiseksi suoritettava viipymättä. Mikäli huoneisto jätetään käyttämättä pitkäksi aikaa, vuokralaisen on ilmoitettava siitä vuokranantajalle tai sitä edustavalle kiinteistönhoitoyhtiölle ja varattava tälle mahdollisuus päästää huoneistoon.
Vuokralaisen on hoidettava huoneistoa huolellisesti. Vuokralainen on korjausvelvollinen aiheuttamastaan vahingosta. Mikäli vuokralainen tahallisesti, tuottamuksellisesti tai laiminlyönnillään vahingoittaa huoneistoa tai kiinteistön yhteisiä tiloja, on hän velvollinen korvaamaan vuokranantajalle aiheuttamansa vahingon vuokralaiselle lähetettävän laskun mukaisesti laillisine viivästyskorkoineen. Mikäli vuokralainen ei palauta samaa määrää huoneiston avaimia, kuin on vastaanottanut, sarjoitetaan huoneistoon kohdistuvat lukot ja vuokralainen on velvollinen korvaamaan vahingon vuokranantajalle hänelle lähetettävän laskun mukaisesti laillisine viivästyskorkoineen.
Mikäli lasku laiminlyödään suorittaa eräpäivänä, vuokranantaja tulee oikeusteitse perimään saatavansa. Laillinen oikeuspaikka on tällöin kiinteistön sijaintipaikkakunnan käräjäoikeus.
Vuokralainen on velvollinen noudattamaan talon järjestyssääntöjä, samoin kuin vuokranantajan muutoin talon järjestyksen ja siisteyden ylläpitämiseksi antamia määräyksiä.
Vuokralaisella on velvollisuus viivytyksettä päästää vuokranantajan, vuokranantajaa edustava kiinteistöhuoltoyhtiö tai muu vuokranantajan valtuuttama yhtiö huoneistoon, milloin se on huoneiston kunnon ja hoidon valvomiseksi tarpeen taikka sellaisen korjauksen suorittamiseksi, jota ei voida vahingon suurenemisen vuoksi siirtää myöhemmäksi, tai joka on pakko teknistä tai taloudellisista syistä suorittaa huoneistossa tai huoneiston kautta.
Kun huoneisto on uudelleen vuokrattavissa, on vuokralainen velvollinen sallimaan vuokranantajan esiteltävän huoneistoa. Esittely on suoritettava siten, ettei siitä aiheudu vuokralaiselle suurempaa haittaa tai häiriötä kuin on välttämätöntä.
6. Vuokran määräytyminen ja kesällä asuminen
Soluasuntoihin tehdään opiskeluaikainen vuokrasopimus, jossa vuokraa ei peritä kesäkuukausilta. Opiskeluaikaisen vuokrasopimuksen tehnyt vuokralainen sitoutuu luovuttamaan asuntonsa kesän ajaksi vuokranantajan käyttöön kesähotelli- tms. toimintaa varten. Mikäli vuokralainen haluaa jäädä kesäksi asumaan, on siitä ilmoitettava vuokranantajalle maaliskuun loppuun mennessä. (Myöhemmin tehdyt ilmoitukset huomioidaan mahdollisuuksien mukaan.) Vuokranantajalla on oikeus sijoittaa vuokralainen kesän ajaksi muuhun vuokranantajan määräysvallassa olevaan huoneistoon tai huoneiston osaan. Yksiöihin tehdään ympärivuotinen vuokrasopimus, jossa kokonaista vuokraa peritään vuoden kaikilta kuukausilta.
7. Vuokran määrän tarkistus
Vuokran tarkistus perustuu lakiin asuinhuoneiston vuokrauksesta. Korotustarve arvioidaan vuosittain. Korotettu vuokra tulee voimaan aikaisintaan kahden kuukauden kuluttua ilmoituksen tekemistä lähinnä seuraavan vuokranmaksukauden alusta. Korotuksesta ilmoitetaan huoneiston postilaatikkoon jaetulla kirjallisella ilmoituksella.
8. Vuokrasopimuksen päättymis- ja muuttopäivä
Sisäänmuuttopäivä on vuokrasuhteen alkamispäivä tai, mikäli ko. päivä ei ole arkipäivä, sitä lähinnä seuraava arkipäivä, jolloin vuokralainen saa puolet huoneistosta hallintaansa ja seuraavana päivänä koko huoneiston.
Vuokrasopimuksen päättymispäivä on se päivä, jona vuokrasuhde päättyy sopimuksen irtisanomisen tai purkamisen johdosta.
Poismuuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymisen jälkeinen arkipäivä. Vuokralainen on velvollinen siivoamaan huoneiston pois muuttaessaan. Mikäli muuttosiivous laiminlyödään, on vuokranantajalla oikeus laskuttaa siitä vuokralaista erikseen siivoustyön tekijän laskutuksen mukaan. 9. Vuokrasopimuksen irtisanominen
Vuokrasopimus voidaan irtisanoa ainoastaan kirjallisesti. Irtisanominen on toimitettava todisteellisesti. Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi (6) kuukautta, mikäli vuokrasuhde on välittömästi ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoden ja muussa tapauksessa kolme (3) kuukautta. Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi (1) kuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu.
Tämä vuokrasopimus päättyy, mikäli vuokralainen on suorittanut loppututkinnon eikä ole saanut jatko- opintojen suorittamista varten eri hakemuksesta asumiseen lisäaikaa tai keskeyttää opintonsa.
10. Vuokrasopimuksen purkaminen
Mikäli vuokralainen laiminlyö suorittaa vuokran sovitusti eräpäivänä tai syyllistyy muuhun tekoon tai laiminlyöntiin, joka muodostaa asuinhuoneiston vuokrauksesta annetun lain mukaisen purkamisperusteen, on vuokranantajalla oikeus purkaa vuokrasopimus päättymään välittömästi ilman irtisanomisaikaa.
Vuokrasopimus voidaan purkaa ainoastaan kirjallisesti. Vuokranantajan tai vuokralaisen, joka haluaa käyttää laissa säädettyä oikeutta vuokrasopimuksen purkamiseen, on annettava kirjallinen purkamisilmoitus. Siinä on mainittava purkamisperuste ja vuokrasuhteen päättymisen ajankohta halutaan päättyväksi myöhemmin kuin välittömästi purkamisilmoituksen tiedoksiantohetkellä. Purkamisilmoitus on annettava tiedoksi haasteen tiedoksi antamisesta säädetyssä järjestyksessä tai muuten todistettavasti.
11. Vakuus
Mikäli vuokralainen ei toimita sovittua vakuutta määräajassa, on vuokranantajalla oikeus purkaa vuokrasopimus päättymään välittömästi.
Vakuus, jolle vuokranantaja ei maksa korkoa, palautetaan kuukauden kuluttua vuokrasopimuksen päättymisestä, ellei huoneistossa ole havaittu tavanomaisesta kulumisesta poikkeaviksi katsottavia vahinkoja, huoneisto on huolellisesti siivottu, kaikki saadut avaimet on palautettu eikä vuokranantajalle ole vuokralaiselta vuokra- tai muita saatavia.
Mikäli vuokranantajalla on vuokrasuhteeseen liittyviä saatavia vuokralaiselta vuokrasuhteen päättyessä, on vuokranantajalla oikeus vuokralaista enempää kuulematta, tuomiota hakematta tai muita laissa säädettyjä muodollisuuksia noudattamatta kuitata saatavansa vuokralaisen vuokranantajalle toimittamasta vakuudesta.
12. Käyttömaksut
Vuokralainen sitoutuu suorittamaan vahvistetun vuokran lisäksi kalustevuokran sekä vuokraan kuulumattomat palvelu- ja kulumaksut kuten sisäänkirjoitus-, pesula-, sauna-, autopaikka- ym. maksut.
13. Muut määräykset
Huoneisto vuokrataan siinä kunnossa kuin se on sopimushetkellä.
Vuokralainen suostuu siihen, että huoneistossa voidaan vuokra-aikana suorittaa takuu- ja kunnossapitotöitä ja ettei niistä mahdollisesti aiheutuvilla haitoilla ole vaikutusta vuokran suuruuteen. Mikäli vuokralainen laiminlyö maksaa vuokran eräpäivänä, on hän velvollinen suorittamaan vuokranantajalle korkolain mukaisen viivästymiskoron sekä kullakin hetkellä vuokranantajan vahvistamat kohtuulliset perintäkulut. Mikäli vuokranantaja joutuu oikeusteitse perimään saataviaan vuokralaiselta, sitoutuu vuokralainen lisäksi korvaamaan vuokranantajalle oikeudenkäynnistä aiheutuneet kohtuulliset oikeudenkäyntikulut laillisine viivästyskorkoineen. Vuokralainen vastaa itse koti-irtaimesta ja sen vakuuttamisesta.